Konference o prihodnosti Evrope

Konferenca o prihodnosti Evrope je skupna pobuda Evropskega parlamenta, Sveta in Komisije. Njen namen je prisluhniti Evropejcem in Evropejkam ter jim dati besedo o prihodnosti Evrope, in sicer v okviru vrste razprav in pogovorov pod vodstvom državljanov in državljank.

Svet, Evropski parlament in Evropska komisija so se zavezali, da bodo prisluhnili Evropejcem in Evropejkam ter na podlagi priporočil Konference tudi ukrepali, v okviru svojih pristojnosti.

V ta namen bodo lahko ljudje iz vseh delov Evrope v okviru posebne digitalne platforme ter evropskih, nacionalnih, regionalnih in lokalnih dogodkov na temo evropskih izzivov in prednostnih nalog izmenjali svoje zamisli in pomagali oblikovati našo skupno prihodnost.

V okviru Konference naj bi do pomladi 2022 sprejeli sklepe in določili smernice za prihodnost Evrope.

Digitalna platforma Konference o prihodnosti Evrope:
https://futureu.europa.eu/?locale=en

Strinjam se
Eu voices uporablja piškotke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. S tem, ko nadaljujete navigacijo po tej spletni strani, sprejmete njihovo uporabo za določanje statističnih podatkov o obiskih ali za zagotavljanje optimalnega delovanja spletne strani. Želite izvedeti več?