Vlog 1: Migracije
11.01.2022
influencer 1 dr. Uroš Lipušček
Komentarji: 14
Kaja
Kaj menite, zakaj je toliko ženskih migrantk? se je to kaj spreminjalo skozi leta
Jan
Govorite o tujih delavcih v tujini...pri nas v Sloveniji se tudi veča to število..ali?
Dani
Zaradi okoljskih dejavnikov je v svetu razseljenih skoraj 50 milijonov ljudi. Do sredine stoletje naj bi se ta številka povečala na 250 milijonov. Se lahko v prihodnje po vašem mnenju sploh še izognemo eksponentni rasti okoljskih migracij?
Tina
Kakšni so nacionalni ukrepi za obvladovovanje migracij? Kako to Slovenija obvladuje?
nina g
Na kakšen način pa se kažejo pozitivne strani migracij v Evropi in nasplošno v javnih politikah Evropske unije?
Manca
Je področje migracij vključeno v program oz inštrument NextGenerationEU? Če je, kako?
Sandra Novak
Zakaj večino Slovencev iz SV migrira v Avstrijo?
Andi
Kako lahko Evropska komisija prisili države članice Evropske unije k spoštovanju skupne migracijske in azilne politike Evropske unije v času begunske krize?
Dejan H.
Kako vplivajo na dnevne migrante iz tujine različne denarne valute?
Rok K.
Kako naj EU reši prihod migrantov v EU na način, da ne bo Evropa zasičena samo z migranti in da jim po drugi strani vseeno pomaga- predvsem migrantom iz vojnih območij?
Bojan Horvat
Kam, kdaj in zakaj so Slovenski prebivalci najbolj migrirali? Se mi zdi, da jih je večina kar v Nemčiji, Avstriji in Švici...
Andrej F.
Migracije v Evropo v zadnjih letih potekajo nekako iz juga proti severu. Slovenci v Avstrijo in Nemčijo, Hrvati in Bosanci v Slovenijo in višje gor, Turki v Nemčijo. Zadnja leta pa tudi bližnji vzhod na sever v Evropo, predvsem Nemčijo. Evropa je za npr. Sirijo kulturno in versko čisto tuja država, pa še zelo daleč je. Bližje so jim države, kjer je politično in versko prepričanje približno tako kot npr. v Siriji. Zakaj se odločajo za tako dolgo in nevarno pot v kulturno in versko čisto drugačno območje, če pa jim je bližje, da bi šli v mirne države na bližnjem vzhodu?
Tanja B
Migracija je danes tema, o kateri se precej govori predvsem v medijih in politiki. Kljub temu da razprave na to temo zasledimo povsod in imamo dovolj dostopnih informacij kaj se dogaja, še vedno ni dokončno razloženo oziroma jo ne razume vsak. Težko se je postaviti na katerokoli stran. Razumevanje zakaj pride do migracij bi najbolje znali verjetno razložiti prav ljudje, ki so izkusili to pot oziroma izkušnjo.
Aleksandra P.
Dnevne migracije so postale del naših življenj. Nič narobe s tem. Če to pomeni, da se ljudje prostovoljno odločijo za boljše življenje, nekje v drugi državi. Težava se pojavi, ko jih v to prisilijo razmere v lastni državi. Potem pa ta ista država, ki jim dela ni zagotovila, zahteva in terja še dodatke. In jih tako kaznuje, ker so si poiskali delo in niso ostali doma. Škoda.
Dodajte svoje mnenje.
Strinjam se
Eu voices uporablja piškotke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. S tem, ko nadaljujete navigacijo po tej spletni strani, sprejmete njihovo uporabo za določanje statističnih podatkov o obiskih ali za zagotavljanje optimalnega delovanja spletne strani. Želite izvedeti več?