VLOG #3 - KAJ ŠE PONUJA PROGRAM ERASMUS+
17.02.2022
influencer 1 Laura Menard
Komentarji: 12
Mitja
Erasmus + program torej ponuja veliko več kot samo študentske izmenjave. Tega do sedaj nisem vedel. Očitno je problem v podajanju celovitih informacij na nivoju celotne EU.
Renata
Zasledila sem, da je letos evropsko leto mladih. Kaj to sploh pomeni in kaj prinaša mladim?
Borut
Kaj pa priložnosti dela v tujini. Mene zanima počitniško delo v tujini? Kje dobim informacije?
Kristina
Živijo! Marsikaj ste že omenili, sam pa bi izpostavil program Erasmus za mlade podjetnike, katerega sem se udeležil. Sam sem namreč imel namen ustanoviti podjetje, zato je bilo učenje od uspešnega podjetnika zame zelo dragocena izkušnja.
Renata Ž
Pozdravljeni, zanima me, za katere države se študentje najpogosteje zanimajo. Zdi se mi, da se o teh programih še vedno premalo govori. Mladi si še kar ne predstavljajo, kaj vse jim lahko Erasmus plus dejansko ponudi.
Nika
No izmed vsega naštetega in zapisanega v komentarjih pa imam sama izkušnjo z DiscoverEU. Mladi, ki so stari 18 let, imajo priložnost potovanja z vlakom. Potrebno pa se je prijaviti in moraš biti izbran. Lahko bi kaj več povedali o tem. Priložnosti je veliko, se mi pa zdi, da premalo informacij. Na Facebooku je celo skupina DiscoverEU, kjer se lahko povežete z drugimi.
Nina G.
Mislim, da je program Erasmus super, nekaj za kar bi se morali študentje več odločati. Mislim, da lahko s priključitvijo k programu širimo svoja obzorja, se naučimo poznavanja novega jezika, tradicije, sprejemanje ljudi.
Nives L.
Jaz sem slišala, da v okviru erazmus + programa izvajajo tudi neke projekte ( predvsem neka socialna podjetja) in se mi zdi super, da se v okviru tega povezujejo partnerji iz različnih držav. Kolikor vem, ponavadi gre sicer za sosednje države, ampak to je pravno pozitivno, saj se tako stkejo poslovne vezi, nastanejo zanimvi produkti, ki pomagajo in verjetno potem tudi nudijo zaposlitve ljudem.
Romina
To, da je to priložnost za zaposlene ljudi je zame nekaj novega. Verjetno pa je to omejeno le na določene sektorje. Mislim, da bi sicer to bila odlična priložnost za skorajda vse sektorje, saj bi ljudje nekako spoznali, kako njihovo delo opravljajo v drugih državah. Gre za izmenjavo mnenj in izkušenj, ki menim, da je v Sloveniji osiromašena, saj imamo občutek, da je v naši kulturi nekako vtisnjeno, da mi pa ja najbolj vemo in opravljamo dela na najboljši možen način.
Evita
Veliko stvari o ERAZMUS PLUS programu sem izvedela sedaj od vas. Očitno EU premalo vlaga v njegovo promocijo in obveščanje evropejcev o možnostih, ki jih imajo na voljo in jih lahko brezplačno izkoristijo. za izmenjavo študentov mislim, da nekako skoraj vsi vemo vsaj, da obstaja, o vseh drugih opcijah pa smo dejansko neobveščeni, kar se mi zdi strašna škoda. Morda pa EU želi na ta način, da ne obvešča dovolj privarčevati, saj ti programi vem, da veliko stanejo...
Sandra
Koliko sem zdaj od vas izvedela Erasmus+ ponuja veliko več.. sama žal nisem izkoristila programa Earsmus+ v mojih študentskih časih.. bi pa si želela, da se več o tem govori.. da se mlade bolj obvesti o tem in kaj vse ponuja.
Andreja
Meni pa se zdi, da je Erazmus + v zadnjih letih nekam potihnil. Ko se pred leti bila študentka se je o tem ves čas govorilo, vsaj občutek sem imela, da so to zelo promovirali, zdaj pa že nekaj časa nisem nikjer nič o tem zasledila - nobenega oglasa, plakata ali kaj podobnega. Ne vem pa v koliki meri se študentje sedaj odločajo za to, pred leti se mi zdi, da so se kar no..
Dodajte svoje mnenje.
Strinjam se
Eu voices uporablja piškotke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. S tem, ko nadaljujete navigacijo po tej spletni strani, sprejmete njihovo uporabo za določanje statističnih podatkov o obiskih ali za zagotavljanje optimalnega delovanja spletne strani. Želite izvedeti več?