VLOG #5 - SLOVENSKI ŠOLSKI SISTEM
18.03.2022
influencer 1 Laura Menard
Komentarji: 7
Lidija
Se popolnoma strinjam! Naš šolski sistem je popolnoma zgrešen!Imamo tosoč in eno srednješolsko in univerzitetno smer, potem pa otrok pride iz šole in nima pojma oz ne ve prenesti te teoretične izobrazbe v prakso. Pozdravljam nemški šolski sistem, kjer imajo dijaki polovico leta prako, šele skozi prakso se naučiš in priučiš svoje izobrazbe. Jaz osebno bi si želela, da imajo moji otroci v prihodnje to možnost in upam, da bo EU poenotila šolske sistem in dala spodbude, da se na skorajda vsaki šoli uvede praksa, to bi EU morala tudi posebej financirati.
Bernarda Skulj
V naših šolah je toliko enega balasta. Kje v življenju rabimo sedaj logaritme, funkcije in nwm kaj...imamo pa mlade, ki ne vedo, kam morejo, da si naredijo nos osebni dokument, ne uprajo poklicati zobarja, da bi se naročil ina pregled, sami ne vejo v trgovino..meni se to zdi popolnoma banalno in prav smešno. Današnja mladia komajda da da ve govoriti. Vidim mlade, ki prihajajo na prakso, ki se niti pozdraviti ne vedo. V šole moramo uvesti osnovne predmete, ki bodo mladim dale znanje za to, kako "jadrati" skozi življenje. Znanje o tem, kako si zagotoviri kredit, kaj dobimo na upravni enoti, na davčni, kako racionalizirati stroške- torej preprosto kak biti odrasli!
Fiona Š.
Naš šolski sistem ni idealen, je pa vsekakor boljši kot v Avstriji. Imam znanko, ki je šla v srednjo šolo tja...tam se ne naučijo popolnoma nič pametnega. potem pa je tu še večji problem, ko iz avstrijske srednje šole greš na slovenski faks, zadeve niso kompatibilne, kar se meni zdi ključen problem. Strinjam se sprejšnjim komentarjem, da rabimo v Evropski uniji, kjer imamo možnost prehajnja meja, izmenjav, enoten šolski sistem- morda ne popolnoma, a z večjga mislim, da bi naša unija to lahko naredila. seveda ima vsaka država članica svoje specifike, a ključne predmete imamo vsi in to bi moralo biti v evropki, glede na naš standrad življenja enako v vseh državah.
Bojan
Šolski sistem v Slovenije je za ku***. Že od malih nog se učimo popolnoma nepotrebne stvari! Naj bi nas učili praktičnih zadev, da bi se vedeli v življenju ravnati! Od vseh nas v službah pričakujejo praktična znanja, ki pa ji mi z našim šolskim sistemom ne dobimo. Praktično znanje, je tisto, kar šteje in skrajni čas je, da se začnemo tega zavedati!
Sandra M.
Po moje bi res bilo potrebno, da bi malo naš šolski sistem preuredili oz. obrnili na glavo in ene stvari dodati kot si rekla, kako ravnati z denarjem, več prakse v šoli.. pač da se otroke nauči bolj praktične stavri. Kako se znajti pač v svetu. Ko sem se jaz šolala sem si sama želela da bi imeli več prakse v šoli. Tudi na samozavesti današnje mladine bi bilo potrebno delati.
Darinka S.
Naš šolski sistem ima še veliko možnosti za velike izboljšave predvsem z vsebinami za vzgojo osnovnošolskih otrok z vsebinami za rast v dobre ljudi, ki cenijo delavnost, poštenje, sočustvovanje z ranljivimi skupinami, spoštovanje ostarelih, ...
Tanja Bognar
Naš šolski sistem ni idealen so pa še slabši. Definitivno primanjkuje otrokom splošnega znanja iz vsakdana predvsem pa veliko prakse. Močno upam da se bo v tej smeri kaj izboljšalo.
Dodajte svoje mnenje.
Strinjam se
Eu voices uporablja piškotke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. S tem, ko nadaljujete navigacijo po tej spletni strani, sprejmete njihovo uporabo za določanje statističnih podatkov o obiskih ali za zagotavljanje optimalnega delovanja spletne strani. Želite izvedeti več?