VLOG #8 - KOLIKO DENARJA SLOVENIJA NAMENI ZA KULTURO?
14.04.2022
influencer 1 Laura Menard
Komentarji: 2
Silvija R.
Meni se zdi, da je pandemija v zelo negativno vplivala na kulturno sfero. Dogodki- razstave, proslave, predstaviteve, gledališče, kino, koncerti...ničesar ni bilo. In mislim, da so se ljudje nekako s tem sprijaznili tudi sedaj ne obiskujejo teh dogodkov v tolikšni meri, kot so jih prej...mogoče bi jih tudi sedaj bilo potrebno bolj podpreti.
Uroš Knez
Pri iskanju zahtevanega odgovora na objavljeni vlog, bi bilo mogoče dobro primerjati kulturno in znanstveno sfero. Primerjava z znanostjo je precej na mestu. Namreč mnogi so mnenja, da sta obe nepotrebni. Uspešen umetnik lahko tako kot uspešen znanstvenik več kot le pokrije stroške svojega delovanja, v obeh primerih pa je tudi veliko poponoma neperspektivnih dejavnosti. Da, celo v "sveti znanosti". Najprej so tu panoge, ki se nikakor ne morejo same "preživljati" (niti dolgoročno), recimo arheologija, potem imamo zgrešene ali zavožene projekte in nenazadnje na mnogih področjih le stopicamo za drugimi in pobiramo drobtinice, brez kakršnega koli realističnega obeta preboja v sam vrh. Takole na pamet se mi zdi nujno potrebna podpora izvirni slovenski kulturi, jeziku in umetnosti itd, pa še tukaj je treba paziti, da se zraven ne prislini kakšen nor "performance artist", ki s tem nima zveze. ostalo pa ne. Če se nekdo ukvarja z bolgarskimi narodnimi plesi ali igranjem na irske dude, je pa to povsem njegov hobi in to mene ne briga. naj se s tem ukvarja na lastne stroške.
Dodajte svoje mnenje.
Strinjam se
Eu voices uporablja piškotke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. S tem, ko nadaljujete navigacijo po tej spletni strani, sprejmete njihovo uporabo za določanje statističnih podatkov o obiskih ali za zagotavljanje optimalnega delovanja spletne strani. Želite izvedeti več?