Vlog 8: Vpliv podnebnih sprememb na migracije
05.04.2022
influencer 1 dr. Uroš Lipušček
Komentarji: 9
Luka
Migracije, ki so razlog okoljskih sprememb bo iz leta v leto samo še več. Jaz menim, da bi tem ljudem morala EU v celoti sofinancirati to preselitev. Niso si sami krivi za to. Dejansko k temu prispevamo vsi mi, kar je grozno.
dr. Uroš Lipušček
Brez dvoma bi morala njihovo preselitev sofinancirati tudi EU , sploh pa vse razvite države. V kolikšni meri pa je nejasno.
Katja K.
Kdaj predvidevate, da bomo Evropejci prisiljeni v selitve zaradi podnebnih spremembe. Verjetno se bodo zadeve čez 100 let, če ne bomo nič spremenili, tako poslabšale, da bo to vplivalo tudi na naše ozemlje- vsaj na nekatere...
dr. Uroš Lipušček
Če ne bomo spoštovali pariškega podnebnega dogovora se bomo že čez nekaj desetletij znašli v brez izhodnem položaju.
Katarina
Jaz se sprašujem kdo bo tem ljudem pomagal? Onsesnaževanje okolja pušča trajne posledice na njem in bo verjetno, v primeru, da bomo to nekako uspeli zmanjšati ali zamejiti (v kar izredno dovmin) bo moral cel svet na tak ali drugačen način prispevati za obnovo okolja, in posledično za pomoč ljudem, ki so zaradi podnebnih sprememb primorani v prestaviti svoje življenje na drugo območje ali celo celino.
dr. Uroš Lipušček
Z vašim mnenjem se popolnoma strinjam. Po mojem mmnenju bo OZN morala v ta namen ustanoviti poseben sklad za te namene.
Jerneja P.
Podnebne spremembe in naši negativni vplivi na okolje, za katere smo odgovorni kot celotna družba, vplivajo na spremembe življenja veliko ljudi in predvsem na njihovo bivanjsko okolje. Tudi pri nas že opažamo večje ekstreme temperatur, vetra, vreme je drugačno kot pred 30, 40 leti... Zato bo v bližnji prihodnosti nujno narediti nekaj za ljudi, ki ne bodo več mogli živeti v svojih domovinah.
dr. Uroš Lipušček
Se popolnoma strinjam z vaši mnenjem. Dejstvo pa je da vodilne svetovne politične elite , to potrjuje tudi ruska agresija na Ukrajino, to vprašanje v celoti igniorirajo.
dr. Uroš Lipušček
Brez dvoma bi morala njihovo preselitev sofinancirati tudi EU, v kolikšni meri pa je stvar dogovora
Dodajte svoje mnenje.
Strinjam se
Eu voices uporablja piškotke, da izboljša vašo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. S tem, ko nadaljujete navigacijo po tej spletni strani, sprejmete njihovo uporabo za določanje statističnih podatkov o obiskih ali za zagotavljanje optimalnega delovanja spletne strani. Želite izvedeti več?